Home Progress Report

Progress Report

Onze duurzame vooruitgang gemeten

We willen met VP Capital bijdragen aan duurzame vooruitgang. Maar hoe ver staan we daarin met ons bedrijf en ons portfolio?
Als investeerdersfamilie hanteren we sinds 2018 een duurzaamheidsstrategie waarbij zowel VP Capital als ons hele portfolio, gescreend wordt op duurzame vooruitgang (Sustainable Progress). De aanpak voor realisatie van Sustainable Progress is afgestemd op elk van deze investeringscategorieën afzonderlijk, met behoud van consistentie in de methodologie. Zo kunnen we de vooruitgang over de jaren heen volgen. De verschillende KPI’s per pijler zijn gemonitord en van belang voor de Sustainable Progress. Zo rapporteren we over impact investeren, ons donatiebeleid, maar ook over onze stappen op het gebied van carbon neutral.
Het scoresysteem voor ons portfolio bestaat uit twee individuele scores, bestaande uit een ESG- en Impactscore (contribution to solutions to key challenges). Samen geven deze scores elke investering een score op een schaal van 2 tot 10.
We denken dat we het eerste family office zijn dat in deze mate rapporteert over de duurzame progressie die we met ons vermogen maken en willen hierover steeds transparanter gaan communiceren. Op deze manier hopen we ook om ons netwerk te inspireren om samen in beweging te komen.

Klik hier voor het volledige rapport