Home Over ons Geschiedenis

Geschiedenis

1865

De familie van Puijenbroek heeft een lange historie in de Nederlandse textielindustrie. De grondslag werd gelegd door Hendrik van Puijenbroek, die in 1865 de BV Textielfabrieken H. van Puijenbroek oprichtte. In zijn werkwijze was hij een pionier. Hij voerde een sociaal beleid voor de textielwerkers en introduceerde de fabrieksweverij.

HAVEP

Met de bedrijfskleding onder de merknaam HAVEP neemt Koninklijke Van Puijenbroek Textiel B.V. nog steeds een marktleiderspositie in. De progressieve en maatschappelijk bewuste visie van Hendrik van Puijenbroek is ook in het moderne textielbedrijf nog steeds herkenbaar. Zo was het bedrijf de eerste in de branche die een Cradle-to-Cradle-lijn produceerde.

1951-2009

Sinds 1951 startten we onze investeringsmaatschappij en werden we grootaandeelhouder in de Telegraaf Media Groep. In 2017 werd dit belang ingebracht in het Belgische Mediahuis.

De portefeuille werd in 2007 uitgebreid met aandelen in Batenburg Techniek, waarvan we sinds kort de enige aandeelhouder zijn. Zij zijn actief in installatietechniek, industriële automatisering en technische componenten.

2009-2018

Vanaf 2009 startte een verdere diversificatie van het investeringsportfolio. Naast het textielbedrijf exploiteert de familie van Puijenbroek een eigen participatiemaatschappij, vastgoed-, agrifood- en energiebedrijf. VP Capital participeert niet alleen in bedrijven, maar treedt ook op als (co-)investeerder in fondsen, vaak met actieve betrokkenheid middels een rol in Raad van Commissarissen (RVC), Investment Committee (IC) of Adviesorgaan.

Nu

Inmiddels werkt de 5de generatie van Puijenbroek bij VP Capital en is zowel de 4de als de 6de generatie betrokken. Sinds 2019 volgt VP Capital een nieuwe strategie die vooral gericht is op verduurzamen en diversifiëren van het portfolio.