Home Over ons

Over ons

VP Capital is het family office van familie van Puijenbroek. Wij zijn een investeringsfamilie met aandacht voor traditie en met de drive om een positieve impact te maken; Strong heritage. Sustainable progress. Onze roots liggen in het Belgische Sint-Niklaas. 6 Generaties geleden startte onze betovergrootvader het bedrijf HAVEP (werkkleding) te Goirle in Nederland. Zijn maatschappelijk bewuste visie op ondernemen delen we nog altijd. Vandaag zijn we een investeringsmaatschappij met een 50-tal investeringen in voornamelijk België en Nederland en zijn we actief in 8 verschillende investeringsdomeinen. Daarbij investeren we direct en via fondsen, in grote en kleine ondernemingen. We zijn actieve en lange termijn investeerders. Ons bedrijf is CO2-neutraal en we hebben ons gecommitteerd aan gevalideerde Science Based Targets. We doneren en zijn transparant over onze duurzame vooruitgang. Wij hebben regelmatig een dialoog met andere family offices over sustainable progress.

Op de pagina “duurzame visie” lees je meer over ons Sustainable Progress beleid.

Ons familiemanifest legt dit uitgangspunt vast.

Manifest

Waar staat de familie van Puijenbroek voor?
In ons manifest omschrijven we wie we zijn, hoe we zijn en wat ons motiveert.
Het schetst onze karakters, onze visie en onze manier van handelen.
Zoals we dat al 5 generaties lang doen.

 

Ons manifest

Team

Het kleine maar hechte team van VP Capital werkt dagelijks aan investeringen die meer opleveren dan alleen financieel rendement. Onze medewerkers hebben een omvangrijke en diepgaande kennis en ervaring op het gebied van o.a. business development, ESG, impact, ondernemerschap, corporate finance, financieringen, accountancy en bedrijfswaarderingen.
VP Capital heeft een externe Raad van Toezicht die nauw samenwerkt met het VP Capital team.

Onze persoonlijke aanpak

Geschiedenis

De familie van Puijenbroek heeft een lange historie in de Nederlandse textielindustrie. De grondslag werd gelegd door Hendrik van Puijenbroek, die in 1865 de BV Textielfabrieken H. van Puijenbroek oprichtte. In zijn werkwijze was hij een pionier. Hij voerde een sociaal beleid voor de textielwerkers en introduceerde de fabrieksweverij.

De basis van onze expertise