Home Nieuws

Nieuws

Volg ons op LinkedIn

Wilt u op de hoogte blijven van al het laatste nieuws van VP Capital?
Volg dan onze pagina op LinkedIn.

LinkedIn

VP Capital publiceert Progress Report 2022

3 juli 2023
Vandaag publiceren wij ons Progress Report over 2022. Terwijl het eerste rapport over 2019 vooral de nadruk legde op de gebruikte methodologie, biedt dit vierde rapport meer transparantie met betrekking tot de duurzaamheidsresultaten van ons als family office en ons portfolio. Bovendien hebben wij in dit rapport een eerste beoordeling gemaakt van hoe wij de CSRD zullen integreren en onze eerste gedachten over het impact/risico/return-model en hoe wij impact in onze processen zullen integreren.

Lees hier het persbericht en bekijk hier het rapport.

Persbericht VP Capital Progress Report 2022

Een nieuwe directe investering in ons portfolio: het textiel innovatiebedrijf BYBORRE

6 februari 2023
BYBORRE
, een platform voor verantwoorde custom made textielcreaties, heeft € 16,9 miljoen opgehaald in een serie B-ronde om groei en positieve impact door technologie en innovatie te versnellen. Met VP Capital hebben we de financieringsronde geleid, samen met Invest-NL en hebben we samengewerkt met huidige investeerders SHIFT Invest en Amsterdams Klimaat en Energiefonds ("AKEF") evenals een groep van angel-investeerders.
Lees het gehele persbericht hier.

Persbericht investering in BYBORRE

VP Capital publiceert Progress Report 2021

28 juni 2022
Vandaag brengen we het jaarlijkse Progress Report uit: de totaalscore investeringsportfolio voor ESG en Impact stijgt naar 7,1.
Met het Progress Report delen we onze duurzame vooruitgang en inzichten van het afgelopen jaar binnen het veld van impact investing, donaties en de verdere duurzame transitie van onze directe investeringen.
Lees het gehele persbericht hier.

Persbericht VP Capital Progress Report 2021

VP Capital investeert, samen met Korys en SET Ventures, in Trunkrs

9 juni 2022
Trunkrs
, specialist in Same Day & Next Day delivery voor de e-commerce sector, heeft succesvol 15 miljoen euro opgehaald in een series B-investeringsronde. De financieringsronde werd geleid door Korys, de Belgische investeringsmaatschappij van de familie Colruyt. Naast Korys participeren ook VP Capital en het in Amsterdam gevestigde SET Ventures, dat eerder al investeerde in Trunkrs. IMPROVED Corporate Finance adviseerde en begeleidde Trunkrs bij deze financiering.
Lees het gehele persbericht hier.

Persbericht investering in Trunkrs

VP Capital behaalt als een van de eerste family offices in Europa het B Corp label

24 mei 2022
Als VP Capital zijn we onderdeel geworden van de B Corp community. Het label combineert sociale en ecologische doelstellingen met transparantie en wettelijke aansprakelijkheid. Op die manier wil B Corp het traditionele idee rond wat succesvol ondernemen is, transformeren en de focus verleggen naar een inclusieve en duurzame economie. Business as a force for good.
Lees het gehele persbericht hier.

Persbericht VP Capital B Corp gecertificeerd

VP Capital haalt als eerste family office in Benelux SBTi validatie voor haar ambitieuze klimaatdoelstellingen

25 april 2022
Vanuit VP Capital hebben we onze klimaatdoelstellingen voor uiterlijk 2030 definitief vastgelegd op basis van de wetenschappelijke reductiedoelstellingen die nodig zijn om het klimaatakkoord van Parijs te realiseren. We zijn daarmee de eerste (familie)investeerder in Benelux en een van de eerste in Europa die hiervoor de goedgekeurde validatie van het Science Based Targets initiative (SBTi) heeft ontvangen.
Lees het gehele persbericht hier.

Persbericht validatie Science Based Targets VP Capital

Nieuw Progress report

9 juni 2021
Vandaag brengen wij ons nieuwe Progress Report uit. Als investeerdersfamilie hanteren we sinds 2018 een duurzaamheids-strategie waarbij ons hele portfolio gescreend wordt op Sustainable Progress. Waar het eerste rapport over 2019 vooral de focus legde op de door ons gebruikte methodologie, gaat dit tweede rapport dieper in op een aantal duurzaamheidsprojecten en geeft het meer transparantie naar de individuele scores van portfoliobedrijven, fondsen, goede doelen en onze maatschappelijke bijdrage.
Lees hier het persbericht en bekijk hier het rapport.

Progress Report

VP Capital - Science Based Targets

22 april 2021

Vandaag is het Earth Day, een dag om steun voor planetary protection aan te tonen. Een uitgelezen dag om onze officiële commitment aan Science Based Targets te presenteren.
Als onderdeel van onze Sustainable Progress visie hebben we in april 2021 de ‘commitment letter’ van The Science Based Targets initiative (SBTi) getekend. Als VP Capital verbinden we ons hiermee aan de carbonreductiedoelstellingen die - wetenschappelijk onderbouwd – nodig zijn om de afspraken in het klimaatakkoord van Parijs te halen om klimaatopwarming te beperken. Deze doelstellingen zullen zowel voor korte (5 jaar) als lange termijn (2040) geformuleerd worden en betrekking hebben op:

  • de uitstoot van VP Capital zelf;
  • de bedrijven waarin VP Capital direct investeert (>50% aandeelhouderschap);
  • de vastgoedportefeuille van VP Capital.

We zullen ons uiteraard blijven inzetten voor steeds ambitieuzere doelen, het verder reduceren van de CO2-emissies en het realiseren van de gedefinieerde Science Based Targets.
Samen zetten we iets in beweging. Strong heritage. Sustainable progress.
Lees er hier meer over.

CO2-Neutral label_CO2logic_VP CAPITAL_COMPANY

VP Capital CO2 neutral company

29 maart 2021

Yes! CO2 neutral label is binnen!
Een aantal jaar geleden is VP Capital gestart met het in kaart brengen van haar CO2 voetafdruk samen met MJ Hudson. Dit jaar zijn we een samenwerking aangegaan met CO2logic om een “Carbon Neutral company” te kunnen worden.  Zij hebben door middel van diverse berekeningen de CO2-uitstoot bepaald van VP Capital, maar ook van onze portfoliobedrijven; Batenburg Techniek, HAVEP, VP Landbouw en Q-lite. Het doel is uiteraard om de CO2-uitstoot te reduceren. Het carbon saldo hebben we gecompenseerd.
Onze next steps: onze footprint van 2020 zijn we nu volop aan het berekenen. Nu we de methode en het framework onder de knie hebben, kost dat veel minder tijd om de CO2 data op de juiste manier aan te leveren aan onze CO2 data auditor CO2logic. Stay tuned, snel meer!
Lees hier meer over VP Capital als CO2 neutral company.

 

Herinrichting Beekdal start dit najaar

30 juni 2020
Vandaag is de overeenkomst voor de herinrichting van het Beekdal Nieuwe Leij ondertekend. Door de verbetering van het Beekdal worden ecologie, landschap, waterhuishouding en recreatie versterkt. Deze groenblauwe zone ligt aan de Zuidrand van Goirle en is een samenwerking tussen de familie van Puijenbroek (VP Capital), Waterschap De Dommel en de gemeente Goirle. Hiervoor worden de bestaande fabrieksgebouwen op het HAVEP-terrein afgebroken en wordt de Leij verlegd. Lees hier het persbericht.

Eerste Progress Report VP Capital

24 juni 2020
Vandaag brengen wij ons eerste Progress Report uit.  Als investeerdersfamilie hanteren we sinds 2018 een duurzaamheids-strategie waarbij ons hele portfolio gescreend wordt op duurzame vooruitgang. Daarbij krijgt elke investering een duurzaamheidsscore, die leidt tot één totale portfolioscore. Dit eerste rapport toont onze evolutie in 2019. Lees hier het persbericht of bekijk hier het rapport.

Q-lite en Ledyears verder als één organisatie

13 februari 2020
Als grootaandeelhouder van Q-lite ondersteunden we de recente overname van Ledyears. Door de integratie zet Q-Lite haar internationale groeiambities verder en zal een versnelling mogelijk zijn op vlak van duurzaamheid, innovatie en ontzorging van de klant. Bekijk de video of lees hier meer.

Nieuwe investering: Vibers

16 oktober 2019
Samen met DOEN Participaties investeren we in Vibers: een Nederlandse start-up die materialen maakt van Olifantsgras. We kozen Vibers omdat zij met het gebruik van Olifantsgras de ecologische footprint van materialen sterk verkleinen. Het snelgroeiende gras wordt in Nederland geteeld op braakliggende gronden en neemt per hectare vier keer meer CO2 op dan een vergelijkbaar gebied met bomen. Bovendien heeft het geen irrigatie, meststoffen en pesticides nodig. Met de investering gaat Vibers een volgende generatie duurzame materialen ontwikkelen zoals bioplastic, bio-beton, papier en karton.

VP Capital 100% eigenaar van Batenburg Techniek

15 oktober 2019

De Ondernemingskamer wijst de uitkoop van minderheidsaandeelhouders in Batenburg Techniek n.v. toe.
Lees hier het persbericht:
20191015 Persbericht inzake Batenburg Techniek

Partnerschap met WeForest voor CO2-compensatie

3 oktober 2019
VP Capi
tal gaat een partnerschap aan met WeForest: we starten met het planten van 80.597 bomen in Zambia om uiteindelijk zo’n 10.000 ton CO2 van onze bedrijven te compenseren. Een belangrijk element in ons duurzaamheidsmodel is het meten van negatieve effecten en deze reduceren. Daarnaast willen we CO2 ook compenseren. Door deze samenwerking creëren we effectief nieuwe bronnen van CO2-reductie met oog op de lange termijn. Lees hier meer over onze samenwerking met WeForest.

Twee nieuwe impactfondsen in portfolio

29 september 2019
We investeerden recent in twee impactfondsen: Princeville Climate Technology Fund en SHIFT Invest. Zij focussen op impact investeringen op vlak van klimaat, circulaire en groene technologie. Impact investeringen zijn bedoeld om positieve impact te creëren die verder gaat dan financieel rendement. Lees hier meer over onze visie op impact investeren.

Nieuwe investering: Aquaporin

30 augustus 2019
We zijn enthousiast over onze recentste investering in het Deense watertechnologiebedrijf Aquaporin A/S. Hun revolutionaire waterzuiveringstechnologie is veelbelovend en kan bijdragen aan de oplossing van toekomstig wereldwijd drinkwatertekort. Zij zijn dan ook geselecteerd voor het SDG Accelerator Program van UNDP. Dat past helemaal in onze strategie van impact investeringen en ons investeringsdomein water waarop we focussen. Meer info hier.