Home Nieuws

Nieuws

Nieuwe investering: Vibers

16 oktober 2019
Samen met DOEN Participaties investeren we in Vibers: een Nederlandse start-up die materialen maakt van Olifantsgras. We kozen Vibers omdat zij met het gebruik van Olifantsgras de ecologische footprint van materialen sterk verkleinen. Het snelgroeiende gras wordt in Nederland geteeld op braakliggende gronden en neemt per hectare vier keer meer CO2 op dan een vergelijkbaar gebied met bomen. Bovendien heeft het geen irrigatie, meststoffen en pesticides nodig. Met de investering gaat Vibers een volgende generatie duurzame materialen ontwikkelen zoals bioplastic, bio-beton, papier en karton.

VP Capital 100% eigenaar van Batenburg Techniek

15 oktober 2019

De Ondernemingskamer wijst de uitkoop van minderheidsaandeelhouders in Batenburg Techniek n.v. toe.
Lees hier het persbericht:
20191015 Persbericht inzake Batenburg Techniek

Partnerschap met WeForest voor CO2-compensatie

3 oktober 2019
VP Capi
tal gaat een partnerschap aan met WeForest: we starten met het planten van 80.597 bomen in Zambia om uiteindelijk zo’n 10.000 ton CO2 van onze bedrijven te compenseren. Een belangrijk element in ons duurzaamheidsmodel is het meten van negatieve effecten en deze reduceren. Daarnaast willen we CO2 ook compenseren. Door deze samenwerking creëren we effectief nieuwe bronnen van CO2-reductie met oog op de lange termijn. Lees hier meer over onze samenwerking met WeForest.

Twee nieuwe impactfondsen in portfolio

29 september 2019
We investeerden recent in twee impactfondsen: Princeville Climate Technology Fund en SHIFT Invest. Zij focussen op impact investeringen op vlak van klimaat, circulaire en groene technologie. Impact investeringen zijn bedoeld om positieve impact te creëren die verder gaat dan financieel rendement. Lees hier meer over onze visie op impact investeren.

Nieuwe investering: Aquaporin

30 augustus 2019
We zijn enthousiast over onze recentste investering in het Deense watertechnologiebedrijf Aquaporin A/S. Hun revolutionaire waterzuiveringstechnologie is veelbelovend en kan bijdragen aan de oplossing van toekomstig wereldwijd drinkwatertekort. Zij zijn dan ook geselecteerd voor het SDG Accelerator Program van UNDP. Dat past helemaal in onze strategie van impact investeringen en ons investeringsdomein water waarop we focussen. Meer info hier.

Volg ons op LinkedIn

Wilt u op de hoogte blijven van al het laatste nieuws van VP Capital?
Volg dan onze pagina op LinkedIn.

LinkedIn