Home Duurzame visie Pijler 2: Engage our network

Pijler 2: Engage our network

Algemeen

We gaan actief de dialoog aan met ons netwerk, al onze investeringen, de goede doelen waar we aan bijdragen en andere family offices. Onze visie is dat alleen door samen op te trekken, elkaar te inspireren en van elkaar te leren, we stappen kunnen maken voor een duurzame progressie.

Dialogue with family offices

Wij gaan actief de dialoog aan met andere vermogende families en family offices. Dit gebeurt in alle discretie en onderlinge openheid. We delen met elkaar waar we staan, wat we geleerd hebben, welke fouten we gemaakt hebben en wat we moeilijk of makkelijk vinden.

In meerdere investeringen delen we het aandeelhouderschap met andere families. We vinden co-ownership een goed model om een divers perspectief te hebben. We maken onze duurzame vooruitgang dan ook vaak samen met anderen. We gaan actief de dialoog aan over thema’s zoals transparantie, onze rol in de maatschappij en lange termijn denken. Heel wat vermogende families zijn actief in de donatie- en impactwereld en werken aan het verduurzamen van hun investeringsportefeuille en bedrijven.

Family offices in transition

Kom meer te weten over ons family office en onze interactie met andere family offices in deze video met Astrid Leyssens en Guus van Puijenbroek.

Progess Report video's

Engage with our investments and philanthropy on ESG and Impact

We gaan actief de dialoog aan met al onze investeringen en goede doelen waar we aan bijdragen. We delen onze assessements en inzichten om versnelling in Sustainable Progress te kunnen realiseren. Dit vraagt veel tijd van ons team en onze investeringen. We brengen actief bedrijven samen rond bepaalde duurzaamheidsthema’s. Dit jaar bespraken we samen ESG-policies, carbon, Science Based Targets en de naderende EU taxonomy. We delen ons netwerk met onze investeerders en zeker jonge startups kunnen we zo verder op weg helpen. We zetten ons netwerk actief in om bedrijven te ondersteunen.

Met goede doelen gaan we in gesprek op vlak van ESG-screening en mogelijke output- en impact parameters. We willen hen ook versterken met ons netwerk.

Onze Sustainable Progress gemeten

We willen met VP Capital bijdragen aan duurzame vooruitgang. We screenen onze gehele investeringsportefeuille op bovenstaande KPI’s. Lees hier meer over in ons Progress Report via onderstaande button.

Progress Report