Home Duurzame visie Pijler 1: Commit our capital

Pijler 1: Commit our capital

Algemeen

De scope van de portfolio score bevat de volledige investeringsportefeuille en een aantal goede doelen (vanaf bepaald donatiebedrag). Elke organisatie krijgt een score op basis van een uitgebreide screening. De portfolio score is het gewogen gemiddelde van al deze individuele scores.

Elke score is opgebouwd uit twee componenten: een ESG-score en een Impactscore. Bij de ESG-score wordt er specifiek gekeken naar hoe goed ESG geïntegreerd is in het beleid van een bedrijf of een fonds. De Impact score geeft de mate aan waarin investeringen en donaties bijdragen aan de solutions voor key challenges binnen het domein.

De component Impact score is toegevoegd om de totale bedrijfsscore explicieter in balans te brengen met de werkelijke bijdrage die een bedrijf levert aan het oplossen van een maatschappelijk of ecologisch probleem. Daarmee lopen we vooruit op de regels de EU maakt om green washing tegen te gaan en duurzaam enkel te claimen als het bedrijf of fonds daadwerkelijk een bijdrage levert aan een oplossing voor key challenges.

De scope en methode van dit jaar zijn uitgebreid terug te lezen in ons Progress Report.

Onze Sustainable Progress gemeten

We willen met VP Capital bijdragen aan duurzame vooruitgang. We screenen onze gehele investeringsportefeuille op bovenstaande KPI’s. Lees hier meer over in ons Progress Report via onderstaande button.

Progress Report