Home Duurzame visie Donaties

Donaties

Visie

Filantropie is voor VP Capital een belangrijke factor bij de vooruitgang naar een duurzamere, sociaal gelijkere samenleving.

Jaarlijks wordt er gedoneerd aan stichtingen die we zelf opgericht hebben: Annetje van Puijenbroek Stichting (lokaal goed doen), Emilie van Heel Fonds voor Longtransplantatie (medicatie voor longtransplantatiepatiënten), SLO Goirle (projecten rond “never needing charity again” samen met WE foundation). Daarnaast zijn er initiatieven die we ad hoc ondersteunen. De thema’s waaraan de familie hierbij prioriteit geeft zijn klimaat, dierenwelzijn, vluchtelingen en kinderarmoede.

Ambitie

We zien donaties ook als leermiddel rond verantwoordelijkheid en keuzes maken van onze volgende generatie. Alle kinderen van de 6de generatie mogen zelf een bepaald bedrag verdelen onder heel wat voorgeselecteerde goede doelen. Daarnaast is het onze ambitie om ons donatiebeleid steeds effectiever te maken, daarom werken we aan een nieuw beleid dat donatiemogelijkheden bekijkt binnen alle investeringsdomeinen waarin we actief zijn.

Lees ook over de andere bouwstenen van het duurzaamheidsmodel van VP Capital: ESG, innovaties en impact investeren.

 

Portfolio