Home Duurzame visie

Duurzame visie

Strong heritage. Sustainable progress. Bij VP Capital zetten we ons kapitaal en netwerk in voor duurzame vooruitgang voor volgende generaties.
We doen dit omdat we de noodzaak zien, de verantwoordelijkheid voelen en geloven in de kansen die duurzame vooruitgang biedt. Wij willen bijdragen aan oplossingen die nodig zijn, zowel op planetair als sociaal/maatschappelijk vlak.
Daarbij kijken we telkens naar zowel de negatieve impact of effecten en hoe we deze kunnen reduceren met onze bedrijven, investeringen, donaties en innovaties als naar de positieve impact van ons portfolio, en hoe we deze kunnen vergroten.
We blijven hierin nuchter maar ambitieus.

Bekijk hier de video met meer uitleg over het duurzaamheidsmodel

Hoe wij gedeelde waarde creëren

Het waardecreatiemodel brengt in één oogopslag in beeld hoe een organisatie waarde toevoegt aan haar stakeholders en aan de bredere samenleving. In het hart van ons waardecreatiemodel staat onze duurzaamheidsstrategie welke gebouwd is rond onze visie, missie en de familiale kernwaarden. Ons kapitaal -zowel financieel als niet-financieel- zetten we strategisch in om toegevoegde waarde te creëren voor onze stakeholders: onze aandeelhouders, onze medewerkers, onze participaties, ons netwerk, de samenleving en het milieu. Die resultaten brengen impact teweeg in de vorm van oplossingen voor planetaire en sociale uitdagingen, de groei van impactvolle bedrijven en ecosystemen en de versnelling van positieve verandering door anderen te inspireren.

Onze Sustainable Progress gemeten

We willen met VP Capital bijdragen aan duurzame vooruitgang. We screenen onze gehele investeringsportefeuille op bovenstaande KPI’s. Lees hier meer over in ons Progress Report via onderstaande button.

Progress Report